Bucătăria Secuiască

Bucătăria Secuiască


 A apărut numărul de luna decembrie
 
Fără îndoială, oferta gastronomică a zonei Ciucului a atins un nou nivel, deoarece în noiembrie doi noi actori au apărut pe piață. La prima vedere diferă foarte mult, dar totuși, în filosofia lor profesională, există multe asemănări. Publicul din Miercurea-Ciuc s-ar fi bucurat și de un singur restaurant de asemenea calibru, faptul că s-au deschis două le permite să constate cu satisfacție că s-a creat imediat și o situație de concurență. Reportaje despre restaurante din Miercurea-Ciuc în numărul de luna decembrie.
 
În acest an fructele uscate sunt personajele principale ale meniului festiv în revista noastră. Din lipsă de fructe proaspete – fiind totuși decembrie – în mâncarea de sărbători au ajuns piersici uscate și nu în orice formă, deoarece bucătarul nostru, Előd Szőcs, a pregătit un fel de mâncare neobișnuit, dar excepțional de gustos: pui cu piersici uscate și șofran. Despre preparatul cu arome din Orientul Mijlociu, echipa noastră poate afirma cu încredere că își găsește locul pe orice masă festivă.
 
Csilla Berszán-Árus, bucătarul nostru din Gheorgheni a pregătit feluri cu ovăz și fructe uscate, pregătind o supă cremă de fructe, un desert și un fel principal vegetarian.
 
Desigur, încheiem cu deserturi cu fructe uscate. Zsuzsi András a pregătit Stollen și Florentini, însă pe nimeni nu ar trebui să sperie denumirile cu sonoritate străină. Prăjiturile se prepară simplu și sunt potrivite pentru masa de sărbătoare.

ABONAȚI-VĂ

  • online
  • email: aruhaz@hargitanepe.ro 

Alte sugestii

Sărbătoarea de Rusalii
Revelion în Harghita
Harghita - Regiune Gastronomică Europeană 2027
Visit Harghita: Destinație potrivită familiilor
Excursie de vis în Secuime