
Bucătăria Secuiască
A apărut numărul de luna martie!
Ce ar putea evoca mai bine căldura casei și grija unui membru drag al familiei decât aroma unei prăjituri de casă, proaspăt coaptă? Este suficient să ne gândim la plăcinta cu mere a bunicii sau la tortul cu nucă al mamei. În acest număr, prăjiturile de casă, torturile și deserturile sunt în prim-plan.
Bucătarul nostru, Előd Szőcs, o să-i răsfețe pe cititorii noștri cu patru prăjituri de casă foarte simple, care necesită ingrediente pe care le putem găsi acasă, în cămară și pentru care nu este nevoie de expertize în cofetărie.
Bucătarul nostru, Előd Szőcs, o să-i răsfețe pe cititorii noștri cu patru prăjituri de casă foarte simple, care necesită ingrediente pe care le putem găsi acasă, în cămară și pentru care nu este nevoie de expertize în cofetărie.
Zsuzsi András, a creat în această lună variantele de tort ale unor deserturi populare, folosind în mare parte aceleași ingrediente ca cele din rețeta originală. Tortul inspirat după cremşnit diferă de desertul original numai în ceea ce privește forma, iar tortul cu găluște cu brânză de vacă seamănă în arome cu desertul original.
Când este vorba despre alimentația sănătoasă, mulți cred că aceasta presupune renunțarea la dulciuri și deserturi, adică se bazează pe restricții și abstinență. Acest lucru nu este deloc adevărat – scrie dieteticianul nostru, Dorottya Vitos.
Csilla Berszán-Árus aduce cititorilor trei prăjituri internaționale: o prăjitură armenească, un clafoutis secuiesc și variații la griș cu lapte.
Dacă laptele de pasăre și-a primit numele de la un desert atât de delicios încât pare ireal, atunci de ce să nu ducem acest concept și mai departe și să facem un tort din el? Desertul cu găluște de bezea plutind în cremă de vanilie a inspirat acel tort a cărui rețetă este prezentată de Salamon Eszter, cofetar amator.
ABONAȚI-VĂ
- online
- în orice oficiu poștal al Poștei Române sau la factorii poștali
- email: aruhaz@hargitanepe.ro