
Bucătăria și Grădina Secuiască
A apărut numărul din mai al revistei Bucătăria și Grădina Secuiască
Delicatese de Rusalii, feluri de energie cu pui și verdețuri, secretele unui brânzar sau noul capitol din jurnalul Bucătar în grădină – sunt numai câteva teme din numărul din mai al revistei Bucătăria și Grădina Secuiască.
Din ce în ce mai mulți oameni de la oraș tânjesc după o viață la sat, deși adesea nu au nicio idee despre cum funcționează această idilă. În editorialul său, Orsolya Sarány – care se bucură de această idilă de un an bun –atrage atenția cititorilor asupra frumuseților cotidiene, provocărilor și oportunităților vieții de la sat. Temele din numărul din luna mai al revistei încearcă să arate această viață, liniștea și armonia mediului rural, dar reflectă și asupra muncii grele necesare pentru aceasta.
Chef-ul revistei Bucătăria și Grădina Secuiască, Előd Szőcs cultivă deja legumele proaspete în sera lui construită în urmă cu câțiva ani, arătând ce fel de mâncăruri merită să pregătim din ingredientele de primăvară, bogate în energie. El combină verdețurile crocante și proaspete cu pui.
Producătorul de brânzeturi din Merești, Huba Sándor, a ridicat idila satului la nivelul perfecțiunii: el se ocupă împreună cu familia lui de agricultură tradițională de subzistență. Ferma lor „produce” mâncarea zilnică și venitul familiei: face brânză din laptele vacilor care trăiesc pe pășunile familiei, pe care apoi o vinde.
Rubricile noastre permanente sunt și ele foarte interesante: Csilla Berszán-Árus, cu rețete de Rusalii, pregătește cititorii pentru a primi oaspeți, Dorottya Vitos atrage atenția asupra consumului variat de carne, prezentând efectele benefice ale cărnii de curcan, prepeliță și iepure, iar Zsuzsi András face prăjituri spectaculoase cu fructe.
În seria sa de grădinărit – care este departe de a fi o îndrumare profesională, ci mai degrabă un jurnal al amatorilor –, redactorul-șef al revistei și grădinarul începător Ferenc Orbán își prezintă experiența de construire și îngrijire a propriei sere.
ABONAȚI-VĂ
- online
- în orice oficiu poștal al Poștei Române sau la factorii poștali
- email: aruhaz@hargitanepe.ro