Bucătăria Secuiască

Bucătăria Secuiască


A apărut numărul de luna octombrie!
 
Unul dintre cele mai importante ingrediente ale toamnei, mărul, este protagonistul numărului din octombrie al revistei gastronomice Bucătăria Secuiască. Pentru început, readucem la viață o rețetă veche de peste 300 de an. Una dintre mâncărurile deosebit de bogate – dacă nu chiar cea mai bogată – din cartea de bucate Mâncarea franciscanilor, denumită „Kappan lév”, se apropie, dintr-un anumit punct de vedere, de obiceiurile culinare ale lumii occidentale, iar din alt punct de vedere, de cele orientale.
 
„Un măr pe zi ține doctorul departe” – spune zicala. Chiar dacă această afirmație este cât de cât adevărată, este important să subliniez faptul că niciun aliment nu poate să asigure complet sănătatea noastră sau poate înlocui o dietă variată și echilibrată. Totuși, merele pot fi elemente importante ale unui stil de viață sănătos. Despre consumul de mere din perspectivă dietetică scrie dieteticianul Dorottya Vitos.
 
Festivalul Taste of Transylvania, organizat deja pentru a treia oară a devenit un simbol demn al gastronomiei din Transilvania și Secuime. Inițiatorii, creatorii și astăzi chiar și participanții la eveniment și-au întemeiat proiectul pe un adevăr fundamental: pentru cei care doresc să creeze un brand puternic în această regiune sau chiar într-o regiune mai largă, din gastronomia transilvăneană, nu este de ajuns să murmure mituri și legende interne pe propria limbă și din propria perspectivă.
 
În rubrica lui KicsiZsiga ne putem întâlni cu două feluri interesante de păstrăv: combinat cu churut din Gheorgeni și cu tortellini cu spanac.
 
Iar Zsuzsi András ne pregătește niște madlene cu ciocolată albă și lămâie, și o adevărată delicatesă: biscuiți de brownie.

ABONAȚI-VĂ

  • online
  • email: aruhaz@hargitanepe.ro 

Alte sugestii

Sărbătoarea de Rusalii
Harghita - Regiune Gastronomică Europeană 2027
Visit Harghita: Destinație potrivită familiilor
Excursie de vis în Secuime
Apiterapie