
Bucătăria Secuiască
A apărut numărul de luna aprilie!
Puține alimente sau ingrediente au o semnificație simbolică atât de puternică precum cerealele sau mielul. Ambele sunt asociate cu o semnificație de renaștere, purificare și reînnoire. Pregătindu-se pentru Paște, bucătarul nostru, Előd Szőcs, a creat preparate cu cereale și miel, fiind inspirat de arome orientale și mediteraneene.
Așa cum primele raze calde ale soarelui risipesc urmele iernii, la fel sunt înlocuite și deserturile mai grele și cremoase ale lunilor reci. Cofetăreasa noastră, András Zsuzsi, a creat în această lună delicii inspirate după soare, pregătite din lămâi aurii.
Csillát Berszán-Árus a fost inspirată de verdețurile proaspete. pregătind o supă de mangold sau o plăcintă de rubarbă.
Ballotine din pulpă de pui cu niște garnituri excelente, cu arome și texturi deosebite – așa a arătat meniul pe care l-am pregătit împreună cu István Pásztori, câștigătorul emisiunii Konyhafőnök (Chefi la cuțite) 2024 din Ungaria, șeful secției de baschet al clubului ACS Sepsi-SIC din Sfântu Gheorghe. Între timp, l-am întrebat despre experiențele sale de reality show culinar, despre modul în care pot coexista în viața sa sportul și gastronomia și despre cum îşi va cheltui banii primiți ca premiu.
ABONAȚI-VĂ
- online
- email: aruhaz@hargitanepe.ro