Aventuri între stânci și gastronomia secuiască
Program turistic
Telefon
Despre
Ruta programului:
Băile Tușnad - Izvorul râului Mureș - Vizită la fabrica de brânză măturată din Gheorgheni - Lacul Roșu - Cheile Bicazului - întoarcerea acasă
Băile Tușnad - Izvorul râului Mureș - Vizită la fabrica de brânză măturată din Gheorgheni - Lacul Roșu - Cheile Bicazului - întoarcerea acasă
Descrierea programului:
După micul dejun pornim în aventurile noastre obișnuite. Traversând Depresiunea Ciucului ne deplasăm la Izvorul Mureșului. Printr-o scurtă drumeție vizităm izvorul celui mai lung și mai important râu din Transilvania, izvorul râului Mureșului. Apoi ajungem în municipiul Gheorgheni, unde vizităm un adevărat atelier de brânză măturată. Putem obține o perspectivă asupra procesării laptelui, a brânzeturilor maturate fabricate cu tehnologie elvețiană și a producției de iaurt natural. Desigur, putem degusta aceste delicatese însoțite de un vin delicios transilvănean de la Recaș, precum și să participăm la un adevărat prânz secuiesc cu fondue de brânză. Din Gheorgheni, urcăm pasul Pângărați, care se află pe o altitudine de 1250 metri, de unde se poate observa o priveliște magnifică. Ne petrecem după-amiaza în natură, la Lacu Roșu și la Cheile Bicazului, facem mici drumeții și gustăm celebrul delicates de origine secuiască, Cozonacul Secuiesc. Seara revenim la cazare și servim cina.
Locul programului: Județul Harghita
Locul programului: Județul Harghita
Microregiuni: Miercurea Ciuc și îmrejurimile, Gheorgheni și împrejurimile
Prețul programului: 115 RON/persoană, care include:
- vizită la fabrica de brânză maturată + prânz 75 RON/persoană
- servicii de ghidaj: 40 RON/persoană
Caracteristicile programului
- Culinar
- Artizan
- Circuit auto
Limbă
- Maghiară
- Română
Durata programului
- 1 day/zi/nap
Ghid de turism
- Lukács Attila
Regiune
- Miercurea Ciuc și împrejurimi
- Gheorgheni și împrejurimi