Aventură 4x4 – O zi în Munții Gurghiului I (traseu combinat auto+drumeție)

Aventură 4x4 – O zi în Munții Gurghiului I (traseu combinat auto+drumeție)

Family-friendly activity / Off-road tours


About

Te invităm să te desprinzi de viața de zi cu zi, luându-ți cu tine familia, pentru a petrece o tură pe munte cu mașini 4x4, unde poți parcurge trasee și colțuri ascunse ale Munților Gurghiu, a zonei Toplița, admirând atât elementele ale florei naturale, cât și posibilitatea întâlnirii pe traseu cu animale sălbatice în mediul lor natural, specifice faunei locale.
Din multitudinea de drumuri, putem alege în funcție de preferințele fiecărui turist, a fiecărei familii, trasee și obiective, de dificultate și ritm de parcurgere a acestora de la niveluri de începător până la cel de avansați. 
Ne lăsăm mașinile proprii în oraș de unde ne îmbarcăm în mașinile de teren plecând la drum spre o călătorie de neuitat. Primul popas îl avem lângă Cascada de apă termală Toplița, monument al naturii, rezervație naturală de tip geologic și peisagistic. Pornim agale pe traseul înspre Pârtie de Schi, loc unde se poate servi la restaurantul Pensiunii Baciu o gustare sau o cafea, și admira panorama municipiului și a întregului bazinet Toplițean. Opțional atât adulții cât și copiii pot opta pentru o lecție de echitație.  Plecăm mai departe înspre Stâncile cu coloape (Babele Gurghiului) unde vom vedea niște formațiuni geologice interesante parte a unui relief vulcanic rezidual. Din punctul de vizitare pute admira vârful Bătrâna și asculta legenda acestui loc. Prânzul tradițional cu bucate alese din zonă îl vom servi la coborârea spre stâna familiei Micu Marian, loc din care vă puteți procura cele mai gustoase brânzeturi maturate sau proaspete din zonă. 
În funcție de anotimpul în care ne aflăm pe traseu putem culege fructe de pădure (zmeură, afine, merișoare, mure, fragi) ciuperci (piciorul căprioarei, râșcovi, ghebe, hribi, gălbiori) și plante medicinale (cimbrișor, coada șoricelului, coada calului, sunătoare, ciuboțica cucului, chimen, etc).
În drum spre casă putem poposi la Câmpul cu Lavandă din Gălăuțaș al familiei Cotfas Doru, de unde puteți achiziționa produse specifice: săculeți aromatizați, uleiuri esențiale, alte produse.
Pe parcursul călătoriei noastre învățăm despre istoria locală, războaiele mondiale, date geografice și geologice precum și detalii privind fauna și flora.

Locul desfășurării programului: U.A.T Toplița, Munții Călimani, Valea Lomașului, Dealul Alb
Gradul de dificultate: ușor
Ce aducem: încălțăminte adecvată, aparat foto, recipient pentru apă, îmbrăcăminte adecvată;
Nr. minim de participanți: 6 persoane
Nr. maxim de participanți: 20 persoane 
Prânz: picnic muntenesc cu produse locale: slănină, brânză și produse lactate, legume, carne la borcan;
Preț: 200 lei – adult, 150 lei – copil (până la vârsta de 14 ani)
Prețul include: transportul, prânz, ghidajul;
Prețul NU include: gustarea de la Pensiunea Baciu, Orele de echitație;
Opțional: cină la ceaun;
Traseul este practicabil în intervalul: iunie – noiembrie
 
Toate traseele sunt potrivite pentru toate vârstele de copii, fiind însoțite la cere de activități cu cadre didactice instruite și pregătite profesional, activități muzicale (cântece la chitară, cântece de munte), activități pe teme biologice (experimente, culegeri de plante), lucru manual (felicitări, origami, împletituri, ierbare), căutare de comori precum și ateliere de orientare turistică. 

Location

  • Toplița

Photo Gallery

Similar Suggestions

Climber Taxi - Harghita-Băi/Hargitafürdő

Experiences / Off-road tours

Forcamp

Family-friendly activity

Kalonda Escape

Family-friendly activity / Adventure games / Adventure park

Bobsleigh track - Red Lake

Family-friendly activity / Bobsleigh

The CHOCO project

Traditional craft workshops / Experiences / Family-friendly activity