Echitaţie terapeutică

Echitaţie terapeutică


Terapia cu ajutorul calului folosește elemente ale echitației și interacțiunii cu caii ca instrumente în terapie, dezvoltare, recuperare și educație. Echitația terapeutică întărește corpul, dezvoltă musculatura, îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Relația cu caii contribuie la reducerea stresului și îmbunătățește starea mentală, promovând stabilitatea emoțională. Echitația terapeutică dezvoltă abilitățile de comunicare atât verbale, cât și nonverbale, în special la copii. 
Legătura emoțională puternică dintre cal și călăreț ajută la depășirea anumitor temeri, îmbunătățește problemele de comportament și sporește încrederea în sine.

Echitația terapeutică este recomandată în cazurile următoare (cu indicație medicală): probleme de mobilitate, probleme ortopedice, tulburări de spectru autist, perturbări ale atenției, hiperactivitate (ADHD), deficiențe intelectuale, probleme de auz, probleme de comportament, probleme de vorbire, probleme emoționale, întârzieri ale procesului de dezvoltare.
Echitaţie terapeutică

Alte sugestii

Apiterapie
2024 - Anul adrenalinei
Clip de promovare turistică a județului Harghita 2023
Zilele Ţinutului Secuiesc
Bucătăria și Grădina Secuiască