Vizită la atelierul de prezentare și preparare a produselor lactate
Ateliere meșteșugărești / Experienţe
Telefon
Despre
Caritas Dezvoltare Rurală a deschis atelierul de prezentare și preparare a produselor lactate din Gheorgheni în anul 2017. Obiectivul principal al atelierului este ca vizitatorii să facă cunoștință cu fabricarea brânzeturilor și ingredientele din care se prepară produsele lactate sănătoase.
La fața locului este prezentat procesul de maturare a brânzei, precum și instrumentele folosite pentru fabricarea brânzei și pivnița de maturare, unde brânzeturile sunt tratate timp de până la 4 ani. Vizitatorii vor putea degusta unele dintre cele mai renumite brânzeturi din lapte crud, maturate timp îndelungat și iaurturi naturale.
La fața locului este prezentat procesul de maturare a brânzei, precum și instrumentele folosite pentru fabricarea brânzei și pivnița de maturare, unde brânzeturile sunt tratate timp de până la 4 ani. Vizitatorii vor putea degusta unele dintre cele mai renumite brânzeturi din lapte crud, maturate timp îndelungat și iaurturi naturale.
Programul de vizitare cuprinde următoarele:
- tur ghidat,
- procesul de preparare a cașcavalului
- mulgere,
- degustare de produse (brânzeturi, iaurt, pogăcel, vin alb sec),
- posibilitatea de a cumpăra produse lactate
Programul de vizitare se poate varia atât pentru vizitatori cât și pentru grupuri. Durata programului de vizitare este de o oră. În cazul grupurilor intrarea numărului maxim de persoane este de 50.
La cerere, vor fi organizate prezentări de condimente și ierburi medicinale specifice regiunii.
Prețuri:
- copii 20 RON/persoană
- adulți 30 RON/persoană
Centrul vizitatori oferă o experiență distractivă pentru adulți și copii.
Caracteristicile programului
- Artizan
- Culinar
- Vizite la ateliere
Limbă
- Engleză
- Maghiară
- Română